LEREN LEREN 14+
           
EEN PROJECT VAN

 
 
OVERZICHT

Op deze pagina lees je wat meer over de inhoud van elk hoofdstuk van BREINTREIN. We noemen die hoofdstukken "trajecten", niet alleen vanwege de breinTREIN, maar ook omdat je leerproces alleen maar vooruit kan gaan, als jij er actief mee aan de slag gaat, als je er een "traject" mee wil afleggen.

TRAJECT 1 - Hoe gaat/leert het met jou?

In dit eerste traject ontdek je hoe leren werkt (voor jou). Je onderzoekt de sterke en zwakke punten van je eigen leerproces en komt meer te weten over je eigen leerstijl via een leuke test.
Aan het einde van dit traject krijg je ook een basis mee voor "probleemoplossend denken".

TRAJECT 2 - Plannen & uitvoeren

Hier komt dat heel belangrijke thema aan bod dat ook in de klas hoe langer hoe meer ter sprake komt: je moet kunnen plannen. En minstens even belangrijk: je moet je planning ook uitvoeren.
Alle soorten planningen komen aan bod: van dag- tot weekplanning, van examenvoorbereiding tot groepswerk.
Je ontdekt hoe je jezelf kan motiveren (o.a. door jezelf te belonen) én dat je het best telkens weer S.M.A.R.T. aanpakt.

TRAJECT 3 - Je geheugen goed gebruiken

Je hebt een prima geheugen. Je moet het alleen leren gebruiken. Definities, woordjes in vreemde talen, opsommingen, een hele cursus... Voor al deze uitdagingen bestaan er prima (leuke!) hulpmiddelen. Je ontdekt ze in dit traject.

TRAJECT 4 - Mindmaps maken en gebruiken

Mindmaps zijn schema's die beroep doen op de sterke kanten van je beide hersenhelften. Daarom bevatten ze niet alleen tekst, maar ook kleur en tekeningen.
Je kan mindmaps gebruiken om een tekst in schema te zetten, om een creatieve opdracht voor te bereiden en voor nog 1001 zaken.
Als je ze graag op de pc wil leren maken, neem je alvast een kijkje op onze download-pagina.